Welke datingapps zijn er tegenwoordig en hoe werken ze?

Het is natuurlijk erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen, te daten en wellicht er een leuke relatie aan over te houden, maar waar vind je nou de leukste mensen?

Lisa · 2 Mei 2017

Welke datingapps zijn er tegenwoordig en hoe werken ze?

HWanneer je op google zoekt naar een datingapp of datingwebsite krijg je meer dan een half miljoen zoekresultaten. Je hebt natuurlijk geen zin om die allemaal door te spitten. Daarom hier wat handige tips en de beste datingapps van dit moment in een oogopslag.

#1. Tinder

Tinder is wereldwijd bekend en waarschijnlijk de meest bekende datingapp van dit moment. Op dit moment hebben meer dan 1.2 miljoen Nederlanders een account op Tinder. Voor iederen is er dus wel iemand te vinden op Tinder..

Tinder werkt als volgt. Je upload een of meerdere foto’s van jezelf, geeft een korte beschrijving en gegevens zoals leeftijd en woonplaats. Vervolgens stel je jouw eisen in, de maximale afstand en eventuele andere zaken. Vervolgens krijg je afbeeldingen van potentiële mensen te zien en die kun jij liken of niet. Wanneer jullie elkaar geliked hebben dan wordt er een chat gestart en kunnen jullie met elkaar praten.

Tinder is dus hoofdzakelijk op het uiterlijk gericht aangezien je hier als eerste op beoordeeld wordt. Een ander nadeel van de gratis versie is dat je maar een beperkt aantal matches per dag hebt. Bij de betaalde versie is dit niet zo dus dat is dan wel het voordelen van betalen.

Logo Tinder

#2. Happn

Is een datingapp waarbij je je eigen gegevens invoert en Happn maakt dan een match met een persoon die vaak in de buurt komt. Zo wordt je gekoppelt aan personen met dezelfde intresses, die vaak in de buurt komen of die vaak op plekken komt waar jij ook bent geweest. Happn koppelt dus mensen aan elkaar, wat een verschil is met Tinder, daar maak je je eigen keuzes gebasseerd op uiterlijk.

Happn is erg populair in de grote steden vanwege de gebruikers, maar in het Noorden van het land of in de dorpjes is de app een minder groot succes. Happn heeft op dit moment een hogere score dan Tinder en is dus erg populair op dit moment. Het enige wat je nodig hebt is een mobiel met internet en GPS. Je koppelt Happn aan je facebook en de foto’s die jij geschikt vindt worden getoont.

Het leuke van Happn is dat je nieuwe mensen kunt ontmoeten die dezelfde interesses hebben, die vaak op dezelfde plekken komt als jij, maar ook leuke personen die je net bent misgelopen worden door Happn getoont. Zo kun je toch nog met elkaar in contact komen mocht je dit willen.

Logo Happn

#3. Badoo

Badoo is de grootste datingwebsite van de wereld en heeft wereldwijd meer dan 320 miljoen leden. Badoo kun je gebruiken als website of als app, vervolgens maak je een profiel aan die je moet koppelen aan facebook of instagram en daarna kun je je eigen profiel aanvullen.

Op Badoo kun je mensen ontmoeten door te swipen naar links of rechts (net als bij Tinder), maar je kunt ook op profielen klikken van mensen in de buurt en daarnaast krijg je meldingen van mensen die je profiel leuk vinden. Wanneer er een match is kun je met elkaar chatten.

Badoo heeft een gratis versie en een betaalde versie. De betaalde versie biedt veel meer mogelijkheden en is hierdoor zeer aantrekkelijk. Voor een tientje per maand wordt je profiel bovenaan gezet waardoor het voor veel meer mensen zichtbaar is. Ook kun je op de betaalde versie zien wie jou leuk vindt en kun je in contact komen met elkaar. Bij de gratis versie kun je dit niet zien.

Badoo logo

RelatieDatingTips.nl

Wij willen stelletjes en singles de beste tips geven over relaties, dating en intimiteit. Lees daarom snel onze interessante artikelen en de beste tips!

Contact

Hello@info-media.nl