Risico's bij Online Daten

Daten kan erg leuk en spannend zijn. Je ziet iemand voor het eerst en dat terwijl jullie allebei hopen dat er iets moois uit voortvloeit, maar het kan ook gevaarlijk zijn!

Lisa · 20 Nov 2018

Risico's bij Online Daten

FDaten kan erg leuk en spannend zijn. Je ziet iemand voor het eerst en dat terwijl jullie allebei hopen dat er iets moois uit voortvloeit. Misschien maak je je wel druk over of de ander misschien tegen zal vallen of jij zelf misschien juist een verkeerde indruk maakt. Jullie hebben elkaar immers alleen maar via de chatoptie van SecretFlirt.dating of een andere datingsite gesproken. Je denkt er daarom misschien niet meteen aan eventuele risico’s die je neemt als je online gaat daten. Toch zijn die er wel en moet je je daarop instellen. In dit blog vertellen wij je graag wat die risico’s precies zijn.

Kies een Goede Plek Om te Daten

Hoe lief. Leuk en aardig iemand ook via de chat lijkt, je weet nooit hoe die persoon in werkelijkheid gaat zijn. Het is dus best een risico om meteen bij iemand thuis af te spreken. Dit moet je ook vooral niet doen. Het beste is dus om de eerste keer op een openbare plek af te spreken. Een bar, restaurant of andere openbare gelegenheid zijn goede plekken waar ook anderen kunnen zien wat er gebeurd. Mocht je date niet op zo’n plek willen afspreken en per se ergens privé gaan zitten dan kan dit een teken zijn dat de bedoelingen van diegene toch niet helemaal in de haak zijn.

stel

Laat Iemand Weten Waar Je Bent

Als je met een (relatief) onbekende afspreekt is het altijd verstandig om iemand te laten weten waar je bent en met wie. Het kan ook handig zijn als diegene weet hoe laat je ongeveer van plan bent terug te zijn. Wie weet kan het helpen af te spreken dat je diegene op een bepaalde tijd even belt of een berichtje stuurt om te laten weten dat je veilig thuis bent. Mocht je dan geen berichtje sturen kan diegene kijken of er iets aan de hand is. Zo weet er op tijd iemand dat er iets niet in de haak is.

app

Wees Voorzicht Met Persoonlijke Gegevens

Je moet natuurlijk nooit zomaar je persoonlijke e-mail adres, postadres of telefoonnummer geven. Daarmee kunnen ze het je leven aardig lastig maken. Ze kunnen je blijven lastigvallen of je gegevens gebruiken op een manier die je liever niet hebt. Eigenlijk is het sowieso handig om je vraagtekens te zetten bij iemand die je meteen de hemd van het lijf vraagt over persoonlijke dingen. Verzeker jezelf er dus van dat diegene echt te vertrouwen is voordat je bereid bent om meer over jezelf los te laten. Houdt het oppervlakkig tot je iemand in het echt gezien hebt en misschien ook de eerste paar dates erna.

geen klik

Regel Je Eigen Vervoer

Dit ligt eigenlijk in het verlengde van het afspreken op een openbare plek. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je niet van je date afhankelijk bent om je weer thuis te brengen. Zorg dat je zelf thuis kunt komen als de date niet zo loopt als je had gehoopt. Als de date tegenvalt of jullie niet al te goed uit elkaar gaan dan wil je niet door diegene thuisgebracht moeten worden.

RelatieDatingTips.nl

Wij willen stelletjes en singles de beste tips geven over relaties, dating en intimiteit. Lees daarom snel onze interessante artikelen en de beste tips!

Contact

Hello@info-media.nl