Hoe hou je je relatie leuk?

Het is erg belangrijk om tijd te besteden aan je relatie als je een goede relatie wilt hebben. Focus je op de zaken die belangrijk zijn in het leven.

Lisa · 1 Mei 2017

Hoe hou je je relatie leuk na al die jaren?

HMisschien heb je al een tijdje een relatie en is de eerste spanning er van af. Je vindt elkaar nog wel leuk, maar soms heb je het gevoel dat je iets mist of verlang je ergens anders naar. Het gebeurt regelmatig dat mensen na een tijdje uit elkaar groeien. Dit kan door verschillende redenen gebeurt zijn. Toch is er ook wat aan te doen, al is het vaak beter om het te voorkomen dan achteraf genezen. Het kan namelijk zo zijn dat jullie al te ver uit elkaar zijn gegroeid of allebij een andere weg gekozen hebben in het leven. Je natuurlijk altijd een poging wagen als jullie beide dit willen. Daarom hier wat tips om elkaar weer terug te vinden en hoe je een lange relatie leuk houdt. Zo vorkom je dat je relatie langzaam als een kaars uitdooft.

01. Ontdek samen nieuwe dingen

Je wilt ook niet iedere dag hetzelfde eten, zorg er daarom voor dat je regelmatig nieuwe dingen doet. Samen ontdekken en experimenteren brengt jullie dichter bij elkaar. Dit geldt niet alleen voor experimenteren in de slaapkamer (wat ook erg belangrijk is), maar zeker ook voor dingen buiten de slaapkamer. Ga dingen samen ondernemen, boek een spannende vakantie naar een nieuw land, ga samen naar een leuke stad ergens in Nederland, kortom ga er samen op uit en doe eens wat leuke nieuwe dingen samen. Veel mensen in een lange relatie raken op den duur verveeld omdat er niks nieuws gebeurt en alles hetzelfde is. Zorg er darom voor dat jullie met zijn tweëen in nieuwe situaties terecht komen en leer elkaar nóg beter kennen op andere vlakken. Dit brengt jullie dichter bijelkaar en zorgt voor extra veel fijne herinneringen samen..

Date idee

02. Blijf eerlijk tegen elkaar

Vind je iets niet fijn of heb je ergens een naar gevoel bij? Deel dit dan met je partner. Natuurlijk niet altijd en overal, kies een gepast moment wanneer je de tijd ervoor hebt. Als jij ergens mee zit kan je parter dit natuurlijk niet ruiken. Misschien denkt je parter wel dat jij nergens een probleem mee hebt terwijl er diep van binnen een vervelend gevoel zit. Het is daarom erg belangrijk om je te uiten, zeker over belangrijke zaken. Zo kan je partner er eventueel rekening mee houden en andersom natuurlijk ook.

Vaak komen koppels een aantal kilo aan in een langdurige relatie, ook hier is eerlijkheid belangrijk. Ga je partner absoluut niet beledigen, maar als dat ene jurkje niet meer zo mooi zit omdat het te strak of te kort is geworden zeg dit dat eerlijk. Let er wel op hoe je het zegt en wees geen lompe boer. Eerlijkheid is super belangrijk. Je wilt toch liever een eerlijke mening van je parter dat hij het niet zo mooi vind dan dat je denkt dat je parter het super mooi vindt maar achteraf hoort dat dit niet zo was. Voorkom teleurstellingen, blijf eerlijk, maar beng dit op een prettige manier naar elkaar over.

Praten

03. Blijf interesse voor elkaar tonen

Soms kan het zijn dat je al jaren samen bent en op een gegeven moment in een sleur zit en niet meer alles met elkaar deelt omdat er iedere week ongeveer dezelfde dingen op het werk voorvallen. Toch is het belangrijk om deze zaken te blijven delen, maar vooral om oprecht interesse te tonen in je partner. Ook al vind je het zelf misschien niet super interessant. Je partner krijgt wel de kans om zich te uiten en gevoelens te delen. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen uit elkaar groeien is omdat ze zich minder verdiepen in de wereld van de ander. Ze verwarren vanzelfsprekendheid met elkaar door en door kennen. Blijf dus interesse tonen in je parter ook al denk je alles te weten!

Interesse tonen

RelatieDatingTips.nl

Wij willen stelletjes en singles de beste tips geven over relaties, dating en intimiteit. Lees daarom snel onze interessante artikelen en de beste tips!

Contact

Hello@info-media.nl