Drie situaties waarin je voor jezelf moet kiezen in een relatie

Een relatie is fijn, maar het moet niet ten kosten gaan van jezelf. Daarom nu een aantal tips wanneer je echt voor jezelf moet kiezen!

Lisa · 14 April 2020

Drie situaties waarin je voor jezelf moet kiezen in een relatie

3Een gebrek aan emotionele verbinding, op elkaar uitgekeken, uit elkaar gegroeid: er zijn talloze redenen te noemen om een relatie te verbreken. Maar dat gebeurt niet zomaar. Het is een proces waar je doorheen loopt, stap voor stap over een weg met obstakels, om uiteindelijk in een negatieve spiraal te belanden. Dat is het moment waarop de balans zoek is.

In veel van deze gevallen is eraan te werken. Je krijgt meer inzicht in de relatiepatronen dankzij relatieboeken, een helicopterview door de relatieproblemen met een ander te bespreken en misschien probeer je zelfs relatietherapie. Maar er zijn ook situaties waarin die vicieuze cirkel niet te doorbreken is en steeds groter wordt. En dat zijn de situaties waarin je voor jezelf moet kiezen in een relatie.

Vreemdgaan

Kom je je wederhelft tegen op een website als Second Love? Ontdek je een tweede telefoon in de auto van je partner met daarin vrije pikante berichten? Of wordt je getipt door een vriend of vriendin dat je partner er een affaire op nahoudt? Vreemdgaan heeft alle kenmerken van huiselijk geweld, omdat het meestal terugkerend gedrag is. Als je wordt bedrogen door je partner, dan is er maar één persoon waaraan je moet denken: niet je partner, de minnaar of minnares, maar jezelf.

stel

Een verslaafde partner

Een verslaving kan zeer verstrekkende gevolgen hebben voor een relatie. Als je partner verslaafd is aan drank, medicijnen of drugs dan kun je natuurlijk proberen om hem of haar te helpen ervan af te komen. Maar houd daarbij wel je eigen grenzen in de gaten. Zeker als een verslaving ernstige vormen heeft aangenomen, is het vaak niet mogelijk om hier zonder hulp van deskundigen uit te komen.

Een verslaving heeft vaak meerdere gevolgen. Niet alleen is de verslaafde partner regelmatig onder invloed, maar vaak heeft het ook financiële gevolgen, omdat drank en drugs nu eenmaal geld kosten. Als je partner verslaafd is, is dit een reden om de relatie per direct te verbreken, zeker als een partner vanwege de verslaving gewelddadig gedrag vertoont of zich op het criminele pad begeeft.

app

Geweld binnen de relatie

De belangrijkste reden om voor jezelf te kiezen is huiselijk geweld. Niemand mag accepteren te worden mishandeld, zowel geestelijk als lichamelijk, door zijn of haar partner. Als een ruzie uit de hand loopt en er vallen klappen, dan kun je de huilend uitgestamelde excuses van je partner misschien één keer accepteren. Maar het moet wel bij deze ene keer blijven.

Als zoiets vaker gebeurt dan moet je daar de conclusie uit trekken: ‘het spijt me en het zal nooit meer gebeuren’ is dan kennelijk een loze belofte. Hoe moeilijk het ook is om je voor het oog ‘veilige leven’ binnen een relatie op te geven, als je mishandeld wordt is er geen enkele reden om je relatie in stand te willen houden. Kies voor jezelf.

geen klik

RelatieDatingTips.nl

Wij willen stelletjes en singles de beste tips geven over relaties, dating en intimiteit. Lees daarom snel onze interessante artikelen en de beste tips!

Contact

Hello@info-media.nl